С филм-анонс завърши първият етап от подготовката  на учениците от

...
С филм-анонс завърши първият етап от подготовката  на учениците от
Коментари Харесай

С филм-анонс завърши първият етап от подготовката  на учениците от Младежка академия Варна

С филм-анонс приключи първият стадий от подготовката  на учениците от " Младежка академия Варна “.  Целта на младежите е да опишат 10 същински истории, свързани с вербално или физическо полово принуждение, което са претърпели техни връстници. Готовият филм приготвя публиката за това, какво да чака от 10-те късометражни кино лентата, които са крайната цел на плана.

Участниците  в плана " Не, значи НЕ! “ са  от разнообразни варненски учебни заведения, на възраст от 14 до 19 години. Те са обединени от общия си интерес  към киното и малкия екран и метода, по който те  въздействат на обществото. Проектът е опция учениците  да работят дружно с експерти от Българска национална телевизия във Варна, които   ги приготвят теоретично и на практика, и им оказват помощ в основаването на първокласен креативен артикул.

Основната цел на плана " Не, значи НЕ! " е привличане на публичното внимание върху казуса със половите похищения над девойки от 14 до 18 години, измежду самите тийнейджъри  и основаване на  политики за първична предварителна защита на половото принуждение в тази възраст.  

Работата  на младежите стартира с търсене и събиране  на персонални истории, свързани със полово принуждение над девойки. Те  са основа за сценариите  на късите филми, които  приготвят учениците.

От месец март участниците в плана се образоват от телевизионните експерти от БНТ-Варна  в  разнообразни умения, които ще им разрешат да основат филмите.

Те работиха по теми  свързани със основаването на текст, редактиране, писане на сюжет, типове монтаж, специфични резултати, изразни средства на звука, специфичност на екранната образност и изображението. Част от тяхното образование включва и на практика упражнения  по техника на говора  и дишането при озвучаване на текст, избор на музикален декор, запис на тон и неговата обработка.

Обучението има  за цел да даде теоретични и на практика познания и умения за спецификата и особеностите на  образните изразни средства. За задачата на своята последна задача учениците  би трябвало да схванат каква е  разликата  сред документален роман и роман с игрални детайли.

Целта е всеки участник в " Младежка академия-Варна “  да извърви независимо пътя от основаване на сюжет, снимане с професионална видеотехника, монтиране и озвучаване на видеофилм. Така участниците в плана ще бъдат мотивирани  да мислят креативен,  да дефинират водещите акценти в тематиката и сами да  изберат   креативните похвати за осъществяване на своята концепция. Те ще работят до края на 2022 година, когато ще показват готовите филми.

Младежката академия  е част от  Проект " Не, значи НЕ! “, който се извършва от Сдружение " Дебют “ в партньорство със Сдружение " Моят град “ с финансова поддръжка на Фонд Активни жители България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР